„Jelen” pivo – ponosni sponzor fudbalske reprezentacije Srbije

30. novembar 2012. godine

„Jelen” već godinama podržava najelitniju fudbalsku ligu u zemlji – Jelen super ligu. Ove jeseni, strast prema fudbalu osnažili smo sponzorstvom Fudbalske reprezentacije Srbije. Zato što je fudbal više od igre, zato što je podrška reprezentaciji iznad svega, a reprezentacija više od tima, „jelen” će naredne četiri godine biti uz naš nacionalni tim.

I u pobedama i u porazima, „jelen” je podrška koja je uvek tu. Promoviše sportske vrednosti, osećanje ponosa i pripadnosti našoj zemlji. Bez obzira na rezultat, „jelen” je uvek uz navijače i nacionalni tim. 

Čast nam je da budemo podrška najboljim fudbalerima Srbije. Ma šta se na terenu dogodilo, na tribinama ćemo uvek biti jedno. Zato što donosimo novu snagu i svi sanjamo isti san, naša srca kucaju u istom ritmu, za nove pobede, za našu reprezentaciju i za našu Srbiju!

ŽIVELI! „JELEN” PIVO.

„Lav” igra i strast

30. novembar 2012. godine

Kako bi dodatno učvrstili vezu između fudbala i „lav” piva i ujedno podigli interesovanje za limenke čuvene robne marke, agencije McCann i MRM Worldwide, u saradnji sa kompanijom Carlsberg Srbija, osmislile su nagradni konkurs namenjen svim strastvenim navijačima.

Agencija MRM Worldwide, izuzev učešća u osmišljavanju samog konkursa, dobila je zadatak i da dizajnira i realizuje kompletan mehanizam onlajn nagrađivanja zasnovan na kodovima utisnutim sa unutrašnje strane, za ovu svrhu specijalno redizajniranih limenki „lav” piva. Naziv kampanje je „Lav igra i strast, pa smo za tu priliku kreirali zaseban sajt na adresi www.lavigraistrast.com.

Ljubitelji piva i fudbala moraju da se registruju kako bi učestvovali i dobili priliku da osvoje privlačne nagrade. Uslov za dobijanje nagrada jeste sakupljanje i unošenje kodova, a veći broj kodova ujedno znači veću ponudu nagrada koje učesnici mogu da izaberu. Pritom, svako ko kreira svoj nalog, ima uvid u broj kodova koje je sakupio i u to koje je nagrade preuzeo. Sve nagrade su podeljene u tri velike grupe. Nagrade koje se menjaju za određeni broj kodova jesu: majice, golmanske rukavice (koje su korišćene na utakmici), kapitenske trake FK Crvena zvezda i FK Partizan, potpisane lopte, fudbalski dresovi domaćih i stranih klubova i slični fudbalski rekviziti, kao i pretplatne karte za utakmice naših najvećih klubova.

Dvanaest najupornijih (i najuspešnijih) sakupljača kodova „lav” pivo će voditi na velike evropske derbije, od kojih su prvi na spisku Arsenal – Mančester Siti, Benfika–Porto i Napoli–Roma, dok će lista naknadno biti proširena drugim velikim derbijima iz Engleske, Španije, Italije i Nemačke.

Međutim, to nije sve pošto smo pored ovih nagrada kreirali i zasebnu sekciju za najstrastvenije navijače. Takmičari koji prema odluci žirija napišu najbolju navijačku pesmu, osvojiće put na jedan od najvećih svetskih derbija, koji se odigrava u Južnoj Americi.

Uz ovu individualnu korist, navijači Partizana i Crvene zvezde svojim učešćem u ovom konkursu daju i direktan doprinos svojim klubovima, budući da će kompanija Carlsberg pobedniku jedinstvenog, onlajn večitog derbija, u kome će pobednik biti onaj klub čiji navijači unesu veći broj kodova, obezbediti nove crno-bele stolice za Stadion Partizana ili luksuzni klupski autobus za Zvezdu.

Dizajneri i programeri imali su zadatak da naprave što jednostavniji mehanizam kako učesnicima u konkursu ne bi bilo komplikovano da se snađu i koriste sajt, odnosno da učestvuju u konkursu. Naravno, pri kreiranju ovakvih sadržaja uvek se mora misliti i na bezbednost sistema i informacija, te je osmišljena i primenjena posebna programska zaštita od zloupotrebe podataka.

Projekat će u bliskoj budućnosti biti dodatno proširen novim sadržajima koji će mnogim ljubiteljima piva i fudbala pružati potrebne informacije o najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, ali im i omogućiti da se međusobno takmiče na interesantan način. U planu je i izrada mobilne aplikacije koja će omogućiti svim učesnicima da kompletnom sadržaju pristupe lako sa svojih telefona.

NLB Montenegrobanka

30. novembar 2012. godine

U prethodnih mesec dana kreirali smo za NLB Montenegrobanku kampanju za mesec štednje koji je ove godine posvećen deci.

Akcijom zamene starih kasica za brendirane Zuja-Zu kasice, koje smo ovom prilikom osmislili za klijenta naučili smo decu i njihove roditelje sve o prvoj štednji.

Realizovali smo uspešno dva event-a, proslavu Dana NLB Montenegrobanke i obeležili smo početak i kraj meseca štednje. Deca su uz brojne aktivnosti, animatore, kviz i oslikavanje kasica kroz igru savladala osnovne bankarske termine. Tom prilikom, kreirali smo rešenja za sve potrebne kanale komunikacije (OOH, print, web baner, event, POSM).

Biram Belvil

30. novembar 2012. godine

Jedinstvena jesenja akcija Biram Belvil počela je krajem oktobra i trajaće do decembra. Specijalna ponuda obuhvata stanove počev od 40 m². Uključuje kako jednosobne tako i veće, porodične stanove, koji su posebno atraktivni mladim bračnim parovima koji vole dinamičan način života. Osim atraktivne cene, koja kreće od 1550 evra po m², za veliki broj stanova obezbeđene su i dodatne pogodnosti.

Naselje Belvil, smešteno u samom centru Novog Beograda, prvo je konceptualno naselje u Srbiji i u svom sastavu ima četrnaest zgrada i 1858 stanova. Osim kvaliteta i komfora koji su osnovne karakteristike ovog naselja, ono je specifično i zbog svoje lokacije koja stanovnicima omogućava da im sve bude nadohvat ruke, bilo da se radi o školi, domu zdravlja, Adi, Savi, šoping centru ili npr. bioskopu.

Pune ruke posla za Beoexpo system

30. novembar 2012. godine

Drugo pojavljivanje učinilo je da CE & HA – Sajam računara, potrošačke elektronike i kućnih aparata, koji se održao u periodu od 13. do 16. septembra, zabeleži rast kako po izlagačkoj površini tako i po broju izlagača koji su na njemu učestvovali. Svaki izlagač se potrudio da promoviše novu tehnologiju i nove proizvode, čime su uspeli da zainteresuju posetioce koji su za samo četiri dana premašili broj od preko 20.000. Njihov sajamski nastup bio je na nivou svetskih manifestacija. Štandovi su bili prepuni računara, kućnih aparata, elektronike i, u skladu sa proizvodima koje su izlagali, adekvatno istaknuti, sa grafičkim rešenjima koja su pratila boje proizvoda.

Možemo se pohvaliti da smo dali svoj doprinos izgradnjom štandova koji su bili primećeni i komentarisani. Samim tim, bili su jedna od karika u lancu da izlagače učinimo zadovoljnim a posetiocima prikažemo svetski nivo izgradnje štandova. Time smo doprineli da se najavljuje još veći broj učesnika za 2013. godinu.

Na ovogodišnjem 57. međunarodnom sajmu knjiga i 43. sajmu učila, koji je trajao od 21. do 28. oktobra, 26 zemalja je uzelo učešće i predstavilo zanimljive rukopise, izložbe, distributere, knjižare... Pisci su, između ostalog, imali promocije na štandovima čime su još jednom učinili zadovoljstvo posetiocima da podele momente potpisujući kako stare tako i nove romane, zbirke i ostala dela.

Još jednom je zabeležena velika posećenost sajmu jer u vreme virtualnog sveta, komjutera i interneta, koji su postali deo savremenog života, lepo je videti da su čitaoci i dalje zainteresovani za udobno sedenje u fotelji i listanje dobrog rukopisa. Opstanak sajma je bio u pitanju ali, još jednom, zahvaljujući velikom broju posetilaca, za sedam dana je kroz hale Beogradskog sajma prošlo oko 150.000 ljudi.

Prestižnu poziciju počasnog gosta na 57. međunarodnom sajmu knjiga, koju svake godine imaju različite države, Otvorenu knjigu, od zemalja portugalskog govornog područja preuzela je Ambasada Mađarske, koja ju je na kraju Sajma predala Ambasadi Poljske.

Značajan broj izlagača svoje predstavljanje prepustio je nama, od projektovanja do samog izvođenja i izgradnje sajamskog štanda.

U velikoj dvorani Centra Sava, 23. oktobra otvorena je još jedna konferencija SINERGIJA 2012, najveća IT konferencija u Jugoistočnoj Evropi, koja je trajala dva dana. Posetioci su imali prilike da čuju predavanja domaćih i inostranih stručnjaka iz oblasti informacionih tehnologija. Štandovi su bili prilagođeni konferenciji, kako za izlagače tako i, po pitanju pristupačnosti, za posetioce.

Oko 70 modnih dizajnera, na 32. Belgrade Fashion Weeku, predstavilo se svojim modelima na preko dvadeset modnih revija, izložbi i ostalih prezentacija vezanih za modu.

BELEXPO CENTAR je nedelju dana, od 26. oktobra do 3. novembra, bio centar mode, gde su, pored poznatih modnih dizajnera i brendova, mladi dizajneri i studenti imali čast da prisustvuju prestižnoj modnoj izložbi, da na njoj učestvuju i pokažu svoje ideje.

Modni studio Klik, organizator Nedelje mode, ostao je dosledan kvalitetu, kako prikazivanjem kvalitetnih modnih dizajnera tako i adekvatnim promo štandovima.

Da li ste i vi spremili kreativnu zimnicu za svoje čuvene robne marke?

30. novembar 2012. godine

Za početak, upoznajte novi McCann!

U skladu sa promenama u svetskoj McCann mreži, sa ponosom predstavljamo novi vizuelni identitet i novi veb-sajt (www.mccann.co.rs).

Posetite nas i saznajte više o našim klijentima, radovima i ljudima.

Još malo da se pohvalimo: na Medija festivalu u Rovinju, agencija McCann Beograd jedina je iz Srbije predstavila tri rada u okviru programa BalCannes, revije regionalne marketinške produkcije i najbolje oglašivačke prakse. Među više od sto prijavljenih radova iz 52 agencije iz regiona, stručni žiri izabrao je 25 najuspešnijih, među njima i kampanje Niste sami, MTV Pranked i Plava koverta.

Drago mi je da su na osnovu kriterijuma originalna kreativna ideja, kvalitet izrade i uspeh na tržištu, tri projekta iz naše kreativne radionice izabrana među najbolje. Ovo je značajan uspeh za nas jer je jedinstven na tržištu Srbije, a među 25 najboljih u regionu. Ovaj uspeh odražava našu poziciju podržanu dobrom saradnjom sa klijentima iz koje, na obostrano zadovoljstvo, proizlaze i uspešni projekti, rekla je Zdenka Milanović, direktorka agencije McCann Beograd.

Naš klijent Mobilna telefonija Srbije unapredila je i osavremenila svoju mobilnu mrežu, što je svim korisnicima donelo nove mogućnosti u komunikaciji i mnogo brži mobilni internet. McCann je odlučio da predstavi sve mogućnosti te moderne, napredne tehnologije kroz upečatljiv korporativni spot. McCann i nacionalni operator mt:s ovom kampanjom su „podsetili” ljude da, uprkos sivoj svakodnevici, i te kako imaju razloga da kažu sebi i svetu JEDVA ČEKAM SUTRA! – sutra u smislu tehnologije budućnosti, sutra u smislu svoje lične budućnosti, sutra u smislu budućnosti čovečanstva.

Čuvena robna marka „lav” kompanije Carlsberg Srbija predstavlja novi nagradni konkurs na kome mogu da učestvuju svi koji kupe „lav” navijačku limenku. Pravila konkursa vezana su za internet aktivaciju, a pored vrednih nagrada za učesnike (putovanja na fudbalske spektakle širom sveta), donose i dobit i korist za dva omiljena kluba u Srbiji – Crvenu zvezdu i Partizan. Osmišljena je komunikacija koja na jednostavan način predstavlja pravila konkursa i ujedno verno prenosi fudbalsku strast svim učesnicima, uz poruku: STRAST SE NE MOŽE OBJASNITI REČIMA. ONA MORA DA SE DOŽIVI. Nastalo je ogromno interesovanje i prodaja je povećana već u prvim danima kampanje.

Već pomalo postaje tradicija da tržištu predstavljamo zanimljiva i inovativna pakovanja. Ovaj put, izlazimo sa neobičnim dizajnom pakovanja za šećer „sunoko”. Prvi put na našem tržištu pojavljuje se šećer sa praktičnim zatvaračem. Ovu zanimljivu prednost naglasili smo porukom: Stvarno poslušan šećer.

Hladne zimske dane ugrejaće naša smela kampanja za najveći srpski autlet centar – Fashion park Inđija. Na TV ekranima i u novinskim oglasima potrošače će zaintrigirati naši golišavi manekeni, spremni da u potpunosti obnove svoju garderobu tokom posebnih promotivnih akcija. Kad kažemo u potpunosti, mislimo to ozbiljno: „full monthy”.

Preko interneta na putu do uspeha

Klijent: Blok 67 Associates d.o.o

30. april 2012. godine

Kompleks Belvil, smešten u srcu Novog Beograda, predstavlja potpuno nov koncept stambenog naselja. Ono što ga čini posebnim, osim gotovo savršene lokacije, jeste inovativnost u načinu gradnje, funkcionalnost, savremena tehnička rešenja, sistem uređenja površina u samom naselju, održavanje i menadžment naselja.

Među različitim uslugama iz oblasti digitalnih medija koje je agencija MRM Worldwide pružala ovom klijentu, izrada novog veb-sajta bila je jedna od najvažnijih stavki.

Opis projekta

Usled brzog razvoja interneta i drugih modernih tehnologija, postojeće rešenje veb-sajta po mnogo čemu nije odgovaralo zahtevima klijenta i naselja koje je jedinstveno na našim prostorima. Izrada nove verzije sajta već na samom početku saradnje nametnula se kao jedan od najvažnijih zadataka. Doneta je odluka da se u izradi nove verzije primene svi najmoderniji standardi, kako sa vizuelnog, tako i sa tehničkog stanovišta.

Već u inicijalnim fazama projekta odlučeno je da se velika pažnja posveti samim grafičkim rešenjima, koja bi trebalo da obezbede vizuelnu prepoznatljivost nove verzije u skladu sa zahtevima i identitetom klijenta, ali i da donesu značajan iskorak u odnosu na postojeća rešenja.

Korišćenje najnovijih tehnologija omogućava daleko veću fleksibilnost, ali i odličnu SEO optimizaciju, što je i bio jedan od najvažnijih zahteva koje je klijent postavio pred agenciju MRM Worldwide.

Dodatni sadržaji, poput detaljne mape naselja sa rasporedom zgrada, stanova, lokala i parking prostora, omogućili su pružanje daleko potpunije i validnije informacije svakom posetiocu. Implementiran je i jednostavan kalkulator stambenih kredita, koji svakom posetiocu omogućava da, u nekoliko sekundi, dobije okvirnu informaciju o iznosu mesečne rate stambenog kredita za neke od reprezentativnih i popularnih stanova. Dodatne opcije, kao što su 3D ture kroz neke od tipskih stambenih jedinica, omogućile su posetiocima virtuelnu šetnju kroz sve prostorije i bez odlaska na samu lokaciju, što je svakako opcija koju cene svi posetioci sajta, naročito oni iz inostranstva.

Kako bi povećali količinu korisnih sadržaja, uvedena je sekcija Vesti koja svakom od posetilaca omogućava uvid u događaje koji se često održavaju u sklopu naselja, galerije slika i video-materijal. I nova sekcija nazvana Sadržaj naselja, u kojoj su predstavljene sve dodatne usluge koje je moguće dobiti u naselju Belvil, uključujući zdravstvene ordinacije, restorane ali i druge delatnosti.

Sajt je urađen u dve verzije – sem srpskog, svi sadržaji su dostupni i na engleskom jeziku.

Već u prvim mesecima po lansiranju novog sajta, zabeleženi su rezultati kada je statistika vezana za sajt u pitanju. Analize su pokazale da je broj poseta porastao u odnosu na prethodni period, posebno sa pretraživača interneta, Bounce rate je na veoma niskom nivou i kreće se oko 19 odsto, vreme koje posetilac provede na sajtu znatno je produženo i sada iznosi oko 7 minuta, a uvećan je i broj pregledanih stranica budući da sada prosečan posetilac pogleda 15 stranica prilikom svake posete sajtu. Svi ovi pokazatelji ukazuju na uspešno završen posao implementiranja sajta, kako sa vizuelnog, tako i sa tehničkog stanovišta.

Kada su u pitanju dugoročni planovi, sajt naselja Belvil bi, uz postojeću Fejsbuk grupu, trebalo da postane servis stanara samog naselja.

 Linkovi:

Veb-sajt: http://www.belville.rs

Fejsbuk grupa: http://www.facebook.com/belvilledobrodosli

Jutjub kanal: http://www.youtube.com/user/BelvilleBeograd

 

LEPI I UPORNI

Šta ima novo u agenciji McCann Erickson

30. april 2012. godine

McCann Erickson uporno nastavlja sa kreiranjem zapaženih kampanja za veći broj klijenata. Jedna od njih je i kampanja za neXt bući-bući” sokove – poznatu robnu marku pod okriljem kompanije Koka-Kola. Ovi sokovi su odskoro prepoznatljivi po veselim BUĆI BUĆI karakterima, životinjicama kreiranim od voća, koje postaju nosioci novih interaktivnih redizajniranih pakovanja, kao i nove kampanje.

McCann Erickson je, u saradnji sa Koka-Kola timom, razvio i regionalnu kampanju za globalno poznati brend – „šveps”, koji je već godinama svetski poznat po specifičnom, sofisticiranom načinu oglašavanja. Osim duhovitog spota, koji je režirao iskusni francuski reditelj Anri Bazil, u medijima se mogu videti oglasi i bilbordi sa porukom Iskustvo neophodno.

Energetski napitak „ultra”uspešno promoviše svoj novi dizajn uz TV spot sa komičnim obrtom koji, uz specijalne efekte, prikazuje kako nam je dodatni izvor enerije dobrodošao i u svakodnevnom životu.

Originalnom kampanjom se oglasila i Rajfajzen banka. Njena nova kartica za refinansiranje dugova po svim ostalim karticama ima benefite zbog kojih će mnogi „raskinuti sa svim ostalim karticama uz reči Izvini, ali ona je ta!

Sredinom aprila pojavili su se bilbordi sa intrigantnim porukama: Da li si lep ili uporan? Ima li sreće pored lepe žene? Odgovori su različiti, ali jedan je tačan u pitanju je tizer za sledeću kampanju za „lav” pivo koja će na duhovit način pokrenuti teme zanimljive za svakog muškarca u Srbiji.
 

Guarana Cranberry

30. april 2012. godine

Kompanija Knjaz Miloš predstavila je, u beogradskom kafiću Izlog, novi proizvod iz Guarana portfolija. Obogaćujući asortiman i izlazeći u susret mladim i energičnim potrošačima, lansirana je guarana cranberry sa aromom brusnice. Guarana Cranberryje jaka ali prefinjena, intrigantna i namenjena je mladim i ambicioznim ljudima koji se ne zadovoljavaju prosečnim. Ona nudi dodatnu dozu energije i inspiracije za svakodnevne ambicije i izazove. Novi proizvod kompanije Knjaz Miloš ponovo pomera granice tržišta energetskih pića u Srbiji.

U sektoru HoReCa (hoteli, restorani, kafići) u Srbiji, među energetskim napicima dominira guarana kojoj pripada 70 odsto tržišta,izjavila je, na promociji novog pića, Ivana Tasić, brend-menadžerka kompanije Knjaz Miloš.

Delta holdingu uručena međunarodna nagrada za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

30. april 2012. godine

Potpredsednica Delta holdinga za korporativne komunikacije Jelena Krstović primila je u Parizu međunarodnu nagradu Disability Matters za program profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba sa invaliditetom, za 2012. godinu.

Disability Matters je jedna od najvažnijih evropskih nagrada za korporativnu društvenu odgovornost koja se dodeljuje kompanijama – liderima u pružanju podrške osobama s invaliditetom i njihovim porodicama. Kao kandidata za nagradu Delta holding je nominovala organizacija Springboard Consulting, globalni ekspert u oblastima marketinga za OSI i njihove porodice, regrutacije i zapošljavanja osoba sa invaliditetom i podrške zaposlenim osobama sa invaliditetom.

Jelena Krstović je takođe bila jedan od učesnika panela na temu Zapošljavanje i inkluzija osoba sa invaliditetom na kome su učešće uzeli i predstavnici velikih kompanija kao L’Oreal, Lloids banking Group, Adecco, Publicis Group.

Program profesionalne rehabilitacije osoba s invaliditetom u okviru Delta holdinga pokrenut je 1. oktobra 2008. Motiv za pokretanje programa bila je što uspešnija radna i socijalna inkluzija osoba sa invaliditetom koje su, u dugom vremenskom periodu, izolovane iz šire društvene zajednice i bez ikakvog radnog iskustva. Program je obuhvatio edukaciju, program radne i socijalne inkluzije i zapošljavanje osoba s invaliditetom u okviru korporacije. Do danas je u Delta holdingu zaposleno 207 osoba s invaliditetom. Naše kolege s invaliditetom angažovane su na različitim radnim mestima u članicama Delta holdinga u skladu sa svojim kvalifikacijama.

Delta holding će nastaviti da razvija i unapređuje program za rehabilitaciju osoba s invaliditetom i ova društvena grupa ostaje kao jedan od fokusa društvenoodgovornog poslovanja kompanije.

Nova oglasna kampanja za „jelen” pivo

Čija će biti poslednja tura

30. april 2012. godine

Nova kampanja Apatinske pivare za „jelen” pivo još jednom je potvrdila ko je u društvu zadužen za dobru atmosferu, kao i to da pravi muškarci uvek imaju plan kako da dođu do svog omiljenog piva.

 

Glavni akteri su četiri prijatelja koji su se našli na piću. Sve je baš kako treba, opuštena atmosfera i omiljeno „jelen” pivo. Međutim, sasvim neočekivano, točilica je ostala bez piva i na šanku se nalazi poslednja tura „jelen” piva! Kafić je pun ljudi, i svi žele još jednu turu... Čija će biti poslednja tura? Saznajte u najnovijem spotu za „jelen” pivo.

 

Novi spot koji potpisuje marketinška agencija Leo Burnett, emituje se od sredine marta, a svi zainteresovani mogu ga pogledati na:

 

http://www.jelenpivo.com/multimedija/2012/19-Jelen-Poslednja-Tura.flv

 

FULLHOUSE i OGILVY pod istim krovom

29. 3. 2012. godine

Ozvaničen zajednički nastup na tržištima Srbije, Bosne, Crne Gore i Makedonije

 
Ogilvy & Mather, jedna od najvećih svetskih marketinških mreža, dobila je novu članicu, beogradsku marketinšku agenciju Fullhouse. Partnerstvo Fullhouse Ogilvy (pod ovim imenom će poslovati na ovim prostorima), u martu je ozvaničeno dolaskom specijalnog gosta, Aleksa Herta (Alex Herdt), direktora Ogilvy-ja za Centralnu i Istočnu Evropu.

Izuzetno smo zadovoljni našim izborom. U skladu je sa visokim očekivanjima koja imamo, kada je u pitanju srpsko tržište. Agencija Fullhouse će biti odgovorna za rast našeg poslovanja na tržištima Srbije, Bosne, Makedonije i Crne Gore. Mi ćemo joj ponuditi naša stručna iskustva u oblasti kreiranja i razvoja jakih robnih marki. Posebnu pažnju posvetićemo prepoznavanju važnosti digitalnih medija, koji su ključni za privlačenje potrošača mlađe generacije, rekao je Aleks Hert, direktor Ogilvy-ja za Centralnu i Istočnu Evropu.

Veoma sam ponosna na sve članove tima u Fullhouse-u. U svom dosadašnjem radu pokazali su posvećenost i kreativnost, koju je mreža Ogilvy prepoznala. Naša poslovna vizija je u potpunom skladu sa filozofijom marketinga koju je još pre šezdeset godina utemeljio Dejvid Ogilvi (David Ogilvy). Uživamo u svom poslu i lako dolazimo do inovativnih, kreativnih ideja, koje prirodno integrišemo kroz različite kanale komunikacije. Svako od nas je „communication specialist” bez obzira o kom kanalu komunikacije je reč, rekla je Ivana Radan, izvršni direktor Fullhouse Ogilvy-ja.

Preko svojih ključnih kompanija Ogilvy & Mather obezbeđuje široki spektar marketinških usluga koje uključuju oglašavanje, održavanje i razvoj odnosa sa javnošću, marketing u maloprodaji, komunikacije u zdravstvu, digitalnu i direktnu promociju, kao i rad na razvoju imidža određenih osoba. Mnoge kompanije sa liste 500 najuspešnijih časopisa Fortune, kao i veliki broj lokalnih kompanija, ukazale su poverenje upravo mreži Ogilvy & Mather, koju čini preko 450 kancelarija u 120 zemalja.

 

 

 

 

26. 12. 2011. godine

Nagrada za životno delo Srđanu Šaperu

 

Udruženje za tržišne komunikacije Srbije UEPS 22. decembra dodelilo je  tradicionalne godišnje nagrade za ostvarene rezultate u 2011. godini iz oblasti marketinga.

Nagrada za životno delo dodeljena je osnivaču i predsedniku McCann grupe Srđanu Šaperu.

Tom prilikom Šaper je rekao da mu veoma znači što nagrada dolazi iz ruku kolega koji u struci uživaju najveće moguće poštovanje. Kada pogledam unazad u skoro 30 godina rada u marketingu, iako sam uvek radio sa najboljima, od Dragana Sakana do Borisa i Tucka, ipak najviše pamtim mlade, kreativne ljude, zbog kojih se i sam uvek osećam mladim, kao i jednu posebnu, pozitivnu energiju, koja me je terala da dam najbolji deo sebe u ovom poslu. Zbog takvog timskog rada uspevali smo da dobijamo svetske nagrade, i bez lažne skromnosti, stvarajući brendove za naše klijente, stvorili smo brend i od naše agencije. Znanje i kreativnost ljudi u mom timu nešto je na šta sam najviše ponosan i što mi garantuje da će oni uvek moći da daju veliki i važan prilog i našoj struci i našem društvu, dodao je Šaper.

Srđan Šaper već 25 godina intenzivno radi na razvoju profesije, kreiranju međunarodnih i domaćih brendova i promociji Srbije. Svojim angažovanjem postao  je jedan od najzaslužnijih za razvoj struke u Srbiji i regionu. Radio je kao kreativni direktor i reditelj u agencijama Saatchi & Saatchi, Ogilvy & Matheri, Idols & Friends, a kao kompozitor i scenarista sarađivao je na brojnim projektima. Godine1995. osniva agenciju Idols & Friends, a dve godine kasnije potpisuje ugovor sa agencijom McCann Erickson, nakon čega osniva istoimenu marketinšku agenciju u Beogradu i Skoplju. Trenutno se nalazi na čelu McCann Grupe, jednog od vodećih komunikacionih sistema u jugoistočnoj Evropi, u okviru kojeg danas posluje više specijalizovanih agencija u pet zemalja.

Na svečanosti na Beogradskom sajmu, za najbolju neoprofitnu kampanju proglašena je kampanja Bitka za bebe - Fond B92, dok je za najbolju profitnu kampanju proglašena kampanja Agrobanke -  Neka nam rodi! agencije Saatchi & Saatchi.

Priznanje Dragan Sakan - New idea dobio je Predrag Stakić za rad Human Rights Logo - Free as a man, a specijalno priznanje za unapređenje i razvoj propagandne struke dobila Mirjana Pejović.

Najbolje društveno odgovorne kampanje u 2011. bile su Kravice u gradu - Dunav hrana grupe i agencije Communis, zatim Mesto koje volim Banke Inteza i agencije MRM Worldwide i Doncafe šoljica puna ljubavi - Štraus Adriatic i agencije Leo Burnett.

Priznanje za odnos prema kupcima dobila je Pošta Srbije za akciju za najmlađe Piši Deda Mrazu.

22. 11. 2011. godine

Sajam koji odoleva krizi

Jedna od najstarijih i veoma posećenih manifestacija – Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, održan je 49. put na Beogradskom sajmu od 14. do 20. novembra. U istom terminu održan je i Međunarodna izložba mašina, alata i repromaterijala za drvnu industriju.

Sajam nameštaja ove godine okupio je oko pet stotina izlagača, od kojih je gotovo trećina iz inostranstva, iz dvedesetak zemalja Evrope. Prema rečima Branislava Krmara, šefa projekta, reč je o manifestaciji sa dugom tradicijom, čiji značaj su potvrdili izlagači svojom odlukom da na njemu nastupe – u godini u kojoj su ugašeni svi slični sajmovi u regionu, beogradski Sajam nameštaja se održao u gotovo nesmanjenom obimu. „Neki stari izlagači ove godine nisu učestvovali, ali su se zato pojavili novi, a nove firme donose i novi kvalitet“, izjavio je ranije Krmar.

Pod sloganom „Vidim ti nameštaj“ predstavljeni su trendovi u proizvodnji nameštaja, dizajna i marketinga. Uz posebnu promociju domaćih proizvođača, publici su predstavljene sve vrste nameštaja, od komadnog do garniturnog, nameštaja za opremanje kancelarijskog i poslovnog prostora, javnih objekata, elemenata za uređenje enterijera. Svi zainteresovani posetioci na Sajmu nameštaja mogli su da dobiju i ideje i savete arhitekata i dizajnera, kako da savremeno i funkcionalno urede dom.

1. 11. 2011. godine

Seminar “Dobro naštimovan vođa“

 

Agencija „Represent communications“ organizuje od 17. do 19. novembra seminar profesionalnog usavršavanja za menadžere, pod nazivom „Dobro naštimovan vođa“.

Seminar je namenjen menadžerima koji se bave internom i eksternom komunikacijom, odnosima s javnošcu, marketingom, prodajom, upravljanjem ljudskim resursima, ali i svima koji žele na pravi način da upravljaju svojim vremenom, ciljevima i poslovnim odlukama. Cilj seminara jeste da polaznici savladaju veštine javnog nastupa i tehnike kreiranja ključnih poruka u skladu sa postavljenim ciljevima i strategijom kompanije, da savladaju osnovne korake za dobar medijski nastup, kao i veštine i tehnike timskog rada, podele uloga u timu i dobre komunikacije svih članova tima. Polaznici će na kraju seminara biti osposobljeni i za kreiranje uspešne strategije prodaje i pravljenje plana ličnog razvoja, kao i građenje individualnog menadžerskog stila.

Sva predavanja će se održati u prostorijama agencije „Represent Communications“, Terazije 7-9 u Beogradu. Rok za prijavu je petak, 11. novembar. Za sve dodatne informacije, kao i detaljan plan predavanja kontaktirajte Lanu Andrić 063/385-034, lana.andric@represent.rs  ili Ivu Crvak 063/384-106, iva.crvak@represent.rs .

1. 11. 2011. godine

Zajedno za bolju budućnost dece u Srbiji

Komercijalna banka i UNICEF potpisali su sporazum o saradnji kojim će kompanijama i građanima biti omogućeno da postanu članovi „Kluba prijatelja UNICEF-a“ i svojim redovnim mesečnim donacijama  pomognu aktivnosti usmerene na ostvarivanje prava svakog deteta u Srbiji.

Cilj ove akcije jeste da se motivišu sve kompanije i  ljudi dobre volje da na sistematičan način i dugoročno ulažu u našu decu i pomognu da se  poboljšaju uslovi za njihovu  zaštitu, zdravlje i obrazovanje. „Komercijalna banka pridružila se UNICEF-u  da pomogne da se  obezbedi  kontinuiran  mesečni  priliv sredstava koja su usmerena na  programe  koji unapređuju kvalitet života dece u Srbiji. U svim  filijalama naše  banke  naši klijenti mogu da  otvore trajni nalog i tako postanu članovi Kluba prijatelja UNICEF-a“, rekao je Goran Milićević, izvršni direktor za marketing  Komercijalne banke.

Poslednja istraživanja pokazuju da u Srbiji čak više od polovine dece uzrasta od tri do pet godina ne pohađa predškolske programe, 20 odsto domaćinstava ne poseduje ni jednu dečiju knjigu, da mnoga deca ne završavaju ni osnovnu školu, izložena su diskriminaciji, a visok procenat  živi u siromaštvu i riziku od isključenosti iz društva. Program UNICEF-a u  Srbiji usmeren  je na pružanje podrške za socijalno uključivanje najugroženije i marginalizovane dece u društvo, u skladu sa međunarodnim principima  ljudskih  i prava deteta, kao i nacionalnim strategijama održivog razvoja i inkluzije.

21. 10. 2011. godine

Orbit najsnažnija robna marka u Srbiji

 

Agencija za istraživanje tržišta „Ipsos Strategic marketing“ objavila je da je najsnažnija robna marka u prvoj polovini ove godine u Srbiji bio „orbit“.

Od trideset robni marki rangiranih na listi ove agencije dve trećine su domaći proizvodi, ističe se u saopštenju. Prema indikatoru snage robnih marki "brend skor", na drugom mestu liste robni marki rangiranih po snazi na srpskom tržištu je Frikomovo smrznuto povrće, koje se našlo ispred "milka“ čokolada, "polimark" kečapa i "začina C".

Prema analizi „Ipsos Strategic marketinga, na šestom mestu se nalazi "koka kola", a sedmo i osmo mesto zauzimaju "moja kravica" dugotrajno mleko i jogurt, sledi ih "čipsi", a na 10. mestu su "frikom" smrznuta riba i plodovi mora. Na pozicijama od 11. do 20. mesta našli su se "knjaz Miloš", "karneks delikates", "karneks jetrena pašteta, "dijamant ulje", "karneks viršle", "frikom smrznuta testa", "kolgejt", "feri", "fidelinka testenine" i "frikom smruznuto voće". Prema "brend skor" listi, na 21. mestu našle su se "supe C", slede "lenor", "moja kravica" sveže mleko, "plazma keks", "ferveks", "vital ulje", "blend-a-med", "smoki" i "somborska feta", a na 30. mestu je "vegeta".

20. 10. 2011. godine

Projekat „Mesto koje volim” u drugoj fazi

Deset najlepših lokaliteta u našoj zemlji

Projekat društvene odgovornosti „Mesto koje volim”, koji realizuje Banka Inteza uz podršku Ministarstva kulture, ušao je u drugu fazu. Stručni žiri je formirao listu od deset mesta koja su deo srpskog kulturnog nasleđa, a tri mesta koja osvoje najviše glasova građana, biće obnovljena do kraja naredne godine.

Kandidati za restauraciju su gradsko kupalište u Somboru, staro kupatilo u Jošaničkoj banji kod Raške, obeležje Narodne biblioteke srušene u bombardovanju 1941. godine na Kosančićevom vencu u Beogradu, Beogradska kapija na Petrovaradinu u Novom Sadu, konak Narodnog muzeja u Vranju, crkva brvnara u selu Darosava kod Aranđelovca, jedna od 60 Rajačkih pimnica kod Negotina, sinagoga u Apatinu, osnovna škola u selu Čumić kod Kragujevca i bedemi tvrđave u Novom Pazaru.

U prvoj fazi projekta, u kome su takođe učestvovali i neprofitna organizacija Evropa Nostra Srbija i Republički zavod za zaštitu spomenika kulture, na internetu je osvanulo čak 1290 predloga građana.

Stručna komisija koju čine Vera Pavlović Lončarski, direktorka Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, Irina Subotić, istoričarka umetnosti i predsednica nevladine organizacije Evropa Nostra Srbija, Vladimir Arsenijević, pisac i prevodilac, Gorčin Stojanović, reditelj, i Maja Kolar, direktorka Sektora za marketing i komunikacije Banke Inteza, imala je težak zadatak da izdvoji deset finalnih predloga. Sada ostaje na građanima da odaberu koji će objekti od navedenih deset biti restaurirani.

Naša banka je izdvojila sredstva od 30 miliona dinara za obnovu tri mesta koja osvoje najveći broj glasova. Završetak radova očekujemo do kraja naredne godine, a već 2013. ponovo ćemo pokrenuti novi ciklus nominacije, objasnila je Maja Kolar.

Putem sajta mestokojevolim.com možete dati svoj glas za lokalitet za koji smatrate da najviše zaslužuje obnovu. Glasanje je otvoreno do 30. novembra.

Blic, 18. oktobar 2011

18. 10. 2011. godine

Universal Media pokrenula veb sajt

„Universal media“, agencija za zakup i planiranje medijskog prostora, pokrenula je svoju veb prezentaciju na adresi www.universalmedia.rs.

Pored osnovnih informacija o agenciji sajt sadrži i odeljak pod nazivom “mi znamo”, na kom agencija objavljuje mesečni njusleter sa vestima sa tržišta, iz regiona i sveta. U okviru ovog dela sajta objavljivaće se i prezentacije o najnovijim znanjima i trendovima iz sveta medija i komunikacija. “Najviše nas raduje strana 'mi znamo' gde nam je cilj da privučemo što veći broj posetilaca zainteresovanih za nova znanja i trendove iz sveta komunikacija koje ćemo redovno deliti“, rekla je Biljana Kolaković, generalna direktorka agencije „Universal media“.  Prema njenim rečima, pored privlačenja posetilaca, agencija je kao cilj jednog dela sajta postavila i edukaciju potencijalnog budućeg kadra o oblastima media planiranja i zakupa medija, kao i ostalim delatnostima kojima se bavi medijska agencija.

„Universal Media“ veb sajt dizajniran je u skladu sa globalnim vizuelnim identitetom ove medijske agencije. Pored već navedenog na veb sajtu se nalaze i detaljni podaci o uslugama koje ova medijska agencija pruža, kao i spisak klijenata, studije slučaja o prethodnim projektima, profil kompanije, informacije o timu zaposlenih i naravno podaci za kontakt.

13. 10. 2011. godine

Povratak na poznato mesto sastajanja

 

Agencija SVA organizovala je nedavno promociju dve nove konferencijske sale „Terazije“ i „Balkan“ za svog klijenta hotel „Moskvu“.

Tom prilikom novi konferencijski prostor predstavljen je medijima, privrednim komorama i turističkim organizacijama. „Hotel Moskva, sa ovim 'osveženjem', u svojoj ponudi sada ima pet adaptiranih sala za sve vrste događaja. Sve sale su u klasičnom stilu, a sadrže i savremenu opremu koja odgovara svim poslovnim zahtevima“, rekla je pi-ar menadžerka agencije SVA Andrijana Mališić.

Hotel „Moskva“ izabrao je, u februaru ove godine, agenciju SVA za svog novog poslovnog partnera, a agencija je zadužena za sve integrisane marketinške kampanje hotela.

 

8. 10. 2011. godine

Završena kampanja „Dan Dunava 2011“

Agencija „Represent Communications“ organizovala je restoranu „Ada“ u Beogradu dodelu nagrada  pobednicima novinarskog i foto konkursa „Zato što volim Dunav“, čime je zvanično i zavšena sedma po redu kampanja „Dan Dunava 2011“.

Ovogodišnja kampanja, u organizaciji Republičke direkcije za vode i kompanije Coca-Cola, trajala je četiri meseca, a u 120 aktivnosti u 26 gradova učestovalo je oko 130 hiljada građana samo sa jednim ciljem – da se podigne svest o značaju Dunava, kao i o zaštiti i očuvanju ove reke. „Kampanje za podizanje svesti, kao sto je Dan Dunava,  su za nas podjednako značajne kao i odgovorno ponašanje prema korišćenju vode kao neprocenjivog resursa“, izjavio je Sotiris Janopulos, generalni direktor kompanije „Coca-Cola Hellenic Srbija“.

Kampanja „Dan Dunava“ prvi put je organizovana 2005. godine u okviru programa „Partnerstvo za zeleni Dunav“.

6. 10. 2011. godine

Represent Communications – novo ime agencije McCann Erickson PR

Agencija McCann Erickson Public Relations od 1. oktobra  posluje pod imenom – Represent Communications.

 

Promena imena deo je razvojne strategije koja će u narednoj deceniji razviti nove usluge, uticati na oblasti poslovanja, značajnije odrediti prisustvo na komunikacionom tržištu regiona i pružoto još kvalitetnije komunikacijske usluge. Regionalno širenje i povezivanje kancelarija u svim zemljama u regionu biće važan deo strategije razvoja Represent Communications. U dogovoru o proširenju saradnje sa Weber Shandwick grupacijom, pored beogradske kancelarije Represent Communications, takođe od 1. oktobra u Crnoj Gori posluje i Represent Communications Montenegro, prva specijalizovana agencija za komunikaciju u toj državi.

 

„Poverenje partnera sa kojima radimo čitavu deceniju, projekti koje simultano vodimo za klijente na više tržišta, petogodišnja saradnja sa najvećom globalnom mrežom agencija za odnose sa javnošću Weber Shandwick, ali i brojna priznanja struke, dokaz su naše liderske pozicije ne samo u oblasti odnosa sa medijima, već i na poljima online PR-a, edukacije i drugih segmenata odnosa sa javnošću koje smo kreirali i podstakli njihov dalji razvoj. Nakon deset godina uspešnog poslovanja, kao organizacija koja među vodećim vrednostima ima dinamičan razvoj i inovacije, odlučili smo da uvedemo niz promena koje će nam omogućiti da ostanemo lideri i sa velikim entuzijazmom uđemo u nove poslovne poduhvate. Ekspertska znanja i kontakti koje proizilaze iz saradnje sa Weber Shandwick grupacijom omogućiće agencijskom timu da planirane promene efikasno realizuje na svim regionalnim tržištima i postavi standarde za nova polja komunikacije“ – istakao je dr Borislav Miljanović, generalni direktor agencije koja je promenila ime.

Treba očekivati da će, pored promene imena, doći i do drugih promena, navedenih u uvodu poslovne vesti.

29. 9. 2011. godine

Potez dostojan poštovanja

„Delta holding" je juče uveo Srbiju u novu eru društveno odgovornog poslovanja. Naša najveća kompanija predstavila je humanitarnu fondaciju u koju će od sledeće godine donirati 10 odsto svoje godišnje dobiti, a novac će biti na raspolaganju po završetku prvog kvartala 2013.

Fondacijom će rukovoditi Programski savet, potpuno nezavisan od „Delta holdinga", koji će činiti ugledne ličnosti iz akademskog, kulturnog i javnog života. Taj savet će birati strateške društvene i socijalne projekte i u njih usmeravati novac. Kako se očekuje, samo „Delta" će prve godine uplatiti između 2,5 i tri miliona evra, a u fondaciju su pozvane i druge velike kompanije i vodeći srpski privrednici.

Kao članovi Programskog saveta juče su predstavljeni Ružica Đinđić, predsednik Matice srpske Čedomir Popov, rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević i glavni urednik nedeljnika „Vreme" Dragoljub Žarković, a spisku će se sukcesivno pridodavati nova imena.

Potez „Delta holdinga" predstavlja presedan u društveno odgovornom poslovanju u Srbiji jer je prvi put jedna kompanija odlučila da u ove svrhe izdvoji unapred određen procenat svog profita. Kako je Press ranije pisao, izdvajanja u Srbiji za društveno korisne aktivnosti uglavnom su 0,1 odsto godišnjeg prihoda po kompaniji i manje. Tada smo egzaktno izračunali da čak i kompanije koje u Srbiji posluju pod okriljem velikih svetskih brendova na društveno odgovorno ponašanje godišnje potroše 70 puta manje novca nego što to čine u svojim zemljama. Izdvajanje deset odsto profita predstavlja pozitivan presedan i u odnosu na svetsku praksu, budući da čak i najodgovornije kompanije godišnje izdvajaju između tri i pet odsto dobiti u humanitarne svrhe.

29. 9. 2011. godine

Global finance uručio priznanje Komercijalnoj banci kao najboljoj banci u Srbiji u 2011. godini

 

Na svečanosti održanoj u Nacionalnom pres centru u Vašingtonu, predstavnici magazina Global Finance uručili su zameniku predsednika IO Komercijalne banke Draganu Santovcu priznanje za najbolju banku u Srbiji u 2011. godini.

Izbor su, 18-tu godinu zaredom, sačinili urednici magazina Global Finance, koji izlazi u 163 zemlje sveta, uz pomoć privrednih analitičara, izvršnih menadžera i bankarskih konsultanata. Istraživanje je obuhvatilo banke u 22 države Centralne i Istočne Evrope. Kriterijumi po kojima su birane najbolje banke bili su: poznavanje potreba klijenata, rast aktive, profitabilnost, strateški odnosi, odnosi sa klijentima, obučenost zaposlenih, konkurentnost cena usluga, upotreba tehnologije i inovativnost proizvoda.

Za najbolje, kako je navedeno u odluci žirija, proglašene su banke koje uspevaju da održe nivo kvaliteta usluga i sigurnosti u često nestabilnim uslovima tržišta.

Dragan Santovac je istakao da nagrada, koja dolazi od magazina sa svetski priznatim autoritetom i čitanošću, predstavlja izuzetno priznanje kako za menadžment i zaposlene u Banci, tako i za sve njene partnere, koji su doprineli visokim ocenama koje je Banka dobila. Ona jeste satisfakcija za uloženi trud i prijatnost za konstatovani uspeh, ali smo uvereni da će ona biti i još jedan stabilan stepenik za dalje podizanje kvaliteta rada i poverenja, što nam je nagradu i donelo.

 

27. 9. 2011. godine

„Grundfos“ novi klijent agencije „Draftfcb Afirma“

 

Beogradska agencija „Draftfcb Afirma“ organizovala je, početkom jula u Novoj Pazovi, svečano otvaranje novog pogona za proizvodnju „Grundfos“ pumpi. Ovim projektom potvrđeni su i planovi o budućoj saradnji „Draftfcb Afirma“ sa kompanijom „Grundfos“, odnosno agencija je ovog svetskog lidera u proizvodnji cirkularnih pumpi zvanično uvrstila na listu svojih klijenata

21. 9. 2011. godine

Priđi bliže!

 
Agencija Masel group raspisala je polovinom avgusta konkurs pod nazivom Priđi bliže. Namenjen je specijalizovanim agencijama koje se bave  tržišnim komunikacijama i dizajnerskim poslovima, a imaju zadatak da osmisle idejno rešenje odnosno „oslikaju“ - grafički oblikuju celokupnu unutrašnjost vozila gradskog prevoza. Osnovni medij, kada je ova vrsta komunikacije sa postojećim i potencijalnim korisnicima proizvoda i usluga u pitanju, jesu plakati i svetlosni panoi, ali agencije mogu da koriste i dodatne medije, poput hengera, stikera, monitora, presvlaka, uređaja za zvuk, kao i korpica za oglasne materijale, koji će im omogućiti da na građane ostave još bolji utisak.

Danas kada o značajnim događajima nama dragih ljudi saznajemo putem socijalnih mreža, mejlova, sms-a, mms-a, važno je da zastanemo za trenutak. Potrebno nam je malo više "živih nastupa" u svakodnevici. Neophodno je da se približimo sebi i drugima. Upravo to je i tema ovogodišnjeg konkursa, rekla je za časopis Taboo Nataša Lazić, marketing menadžer agencije Masel group.


Konkurs će biti otvoren do 31. decembra ove godine, a pobednik će zvanično biti proglašen u januaru 2012. Za najbolje rešenje glasaće sve agencije koje su učestvovale na konkursu i stručni žiri iz Masel-a, s tim da agencije neće moći da glasaju za svoje radove.  Nagrada za pobednika biće „team building“ u hotelu Satelit na Zlatiboru u vidu dva polupansiona za dvadeset osoba ili sedam polupansiona za dve osobe koji će moći da se iskoriste u aprilu.
Pobedničko idejno rešenje biće objavljeno i u časopisu Taboo, a za njegovu realizaciju na ulicama Beograda pobrinuće se Masel group.


21. 9. 2011. godine

Od 21. septembra jesenja sezona na Beogradskom sajmu

 

PET SAJAMSKIH MANIFESTACIJA

 

 

BEOGRADSKI SAJAM na današnji dan započinje sa realizacijom jesenje sezone sajamskih manifestacija.

 

GRAFIMA, Međunarodni sajam grafičke i papirne industrije je, svakako, najstarija manifestacija i veoma značajna s aspekta razvoja grafičke industrije i samog tržišta korisnika u Srbiji.

Pod sloganom Lakirano, ponudiće savremena dostignuća u svim segmentima izrade grafičkih proizvoda i prerade papira. Pored proizvođača grafičkih mašina i uređaja, predstaviće se proizvođači sirovina i repromaterijala.

Za nakvalitetnije proizvode, 23. septembra biće proglašeni najbolji kojima će pripasti Zlatni, Srebrni i Bronzani pečat.

Domaćin sajma GRAFIMA je japanska firma MIMAKI, poznati svetski proizvođač mašina za digitalnu štampu.

Svakako da je, po značaju i po tradiciji, tu i specijalizovana sajamska priredba BIRO-EXPO. Izlagači su proizvođači, uvoznici, zastupnici i distributeri kancelarijske opreme i materijala, biro mašina i kompjuterske opreme.

PEKTEK EKSPO BALKAN je specijalizovana sajamska priredba na kojoj izlažu proizvođači mašina i opreme za pakovanje, kao i ambalaža i ambalažni materijali.

Sajamske priredbe, s ulaznim trendom izazivanja pažnje i izlagača i posetilaca su: KONBAK – oprema za konditorsku industriju i FRUVEG, oprema za proizvođače i prerađivače voća i povrća.

U naredna dva meseca – u oktobru i novembru biće održano po šest specijalizovanih sajamskih priredbi. Među njima sa posebnom pažnjom se očekuju 56. međunarodni sajam knjiga i 49. sajam nameštaja, sa dve različite funkcije i stepena interesovanja različitih ciljnih grupa.

Jelen kamp – surovo dobra zabava

16. septembar 2011. godine

Apatinska pivara, u saradnji sa agencijom Full House, nedavno je predstavila potpuno novi projekat na našem tržištu pod nazivom Jelen kamp. U pitanju je trodnevni kamp, koji je trajao od 21. do 24. avgusta, a bio je rezervisan za najvernije ljubitelje Jelen piva.

Jelen kamp nije za svakoga! Izuzetno šaljivi i dovitljivi oglasni spotovi zasnovani su upravo na toj činjenici i podstiču potencijalne učesnike da se prijave, rekla je za časopis Taboo pi-ar menadžerka Apatinske pivare Sanja Ivaniš. Prema njenim rečima, trideset odabranih kampera mogli su da očekuju brojna iznenađenja u prelepom okruženju nadomak Beograda, dobar provod i nezaboravno iskustvo. Tokom dana organizovana su druženja uz atraktivne sportske aktivnosti, dok su večernji sati bili rezervisani za dobar provod uz roštilj, karaoke, di-džejeve i žive svirke. Jelen pivo svojim vernim fanovima organizovao je 'surovo dobru zabavu' koja se ne propušta, navela je Ivaniš.

Novi klijent agencije SVA

Pančevo, 15. septembar 2011. godine

Beogradska kancelarija „Majkrosofta“ izabrala je agenciju SVA za svog novog poslovnog partnera. Agencija će u narednom periodu biti zadužena za integrisane marketinške komunikacije „majkrosofta“, od kreative, digitalnih komunikacija do medijskog zakupa.

„Majkrosoft“ je u Srbiji počeo sa radom 2002. godine, a od kada posluje u našoj zemlji postignuti su značajni pomaci u razvoju lokalnog IT tržišta.

Telekom na listi 500 najuspešnijih kompanija

Pančevo, 15. septembar 2011. godine

Na godišnjoj listi 500 najuspešnijih kompanija u centralno-istočnoj Evropi revizorsko-konsultantske kuće "Dilojt" (Deloitte), među 11 srpskih kompanija, ponovo se našao i Telekom Srbija.

Na osnovu ostvarenih prihoda od prodaje u 2010. godini, Telekom Srbija se našao na 153. mestu, dok je najbolje rangirana kompanija iz Srbije - Delta grupa.

Telekom je, u prošloj godini, ostvario neto dobit od 17 milijardi dinara, što predstavlja rast od 27,6 odsto u odnosu na 2009. godinu i novi rekord u poslovanju Telekom Srbija grupe.  Istovremeno, ostvaren je ukupan prihod od 117,4 milijarde dinara, čime je u 2010. ostvaren rast prihoda od nešto manje od četiri odsto u odnosu na 2009. godinu.

Vrelo leto u restoranima Vapiano

Pančevo, 15. septembar 2011. godine

U cilju promocije lanca restorana mediteranske kuhinje „Vapiano“ u Beogradu i Sarajevu, agencija „Adver City“ kreirala je i realizovala kampanju za gastronomsku sezonu proleće - leto.

Promovisani su popusti za grupe proizvoda, dok je tokom kampanje akcenat stavljen na promociju potpuno novih proizvoda, gde su gosti pozvani da uživaju u letnjoj poslastici tzv. sladoledu sa svežim voćem - ”gelato con frutta fresca”. Menadžerka projekta agencije „Adver City“ Olivera Lojanica rekla je za časopis Taboo da se tokom dizajniranja oglasa vodilo računa o grafičkim standardima koje klijent ima definisane na globalnom nivou, posebno kod promocije novih proizvoda. „Iako imamo standarde komunikacije koje poštujemo, ostavljeno je dovoljno prostora za kreativnost i nova vizuelna rešenja. Takođe, trudili smo se da oglasna rešenja prilagodimo specifičnostima lokalnog tržišta“. Kampanja za restorane „Vapiano“ realizovana je komunikacijom u četiri pravca: kroz standardno oglašavanje na radio stanicama, preko pi-ar tekstova plasiranih u magazinima, zatim posebno sprovedenim kampanjama na internetu i društvenoj mreži Fejsbuk, pa sve do indoor oglašavanja u dva najveća tržna centra gde se restorani nalaze, kao i u samim restoranima.

Prema rečima menadžerke projekta agencije „Adver City“, rezultati nisu izostali, jer su restorani zabeležili sasvim zadovoljavajuću prodaju, kako u odnosu na korporacijski prosek, tako i u odnosu na isti period prošle godine.